Köksrenovering

Köksrenovering

Köksrenovering

Står du i valet och kvalet inför en köksrenovering? Lugn! Att renovera kök behöver inte alltid vara en komplicerad process.

Köksrenovering

Kunnig hjälp till dig i Huddinge, Sollentuna, Täby och övriga Stockholm
Det optimala köket

I ett optimalt kök är det smidigt och lätt att arbeta samtidigt som det också blir en naturlig plats för umgänge och värdefull kvalitetstid med familj och vänner. För att få till en sån mångfald är det viktigt att man planerar för såväl funktionalitet som design och bekvämlighet utifrån personliga behov och önskemål. Varenda liten detalj måste betraktas för att inte missa något väsentligt eller riskera felaktiga beslut som kommer stå en dyrt i slutändan.

Vårt jobb är att väcka liv i våra kunders renoveringsdrömmar och när du tar med oss redan i planeringsstadiet delar vi givetvis med oss av all kunskap vi investerat genom åren. Kostnadsfritt kan vi komma hem till ditt kök för att lära känna dina önskemål lite bättre och diskutera olika lösningar. Vi ser inga hinder utan antar utmaningen att överträffa dina förväntningar genom att skapa kök där stil möter funktion på ett såväl nyskapande som tillfredsställande sätt. Resultatet vi lämnar ska vara snyggt och prisvärt liksom praktiskt och funktionellt för att kännas lika rätt i dag som i framtiden.

Köksrenovering efter önskemål

Köket är utan tvekan ett av de viktigaste rummen i ett hem och med en genomtänkt köksrenovering kan man lyfta dess potential till helt nya höjder. Rätt planlösning öppnar upp för ett smidigare arbetsflöde, smarta lösningar underlättar och en trevlig matplats ger möjlighet till långa middagar i trevligt sällskap. Vår styrka är att vi med all kapacitet och spetskompetens samlad i företaget tillgodoser samtliga kunders drömmar.

Planeringshjälp och konsultation

Många som kontaktar oss har redan en klar bild av vad de vill få ut av sin köksrenovering, men för dig som fortfarande velar erbjuder vi konsultation under ett kostnadsfritt hembesök. Under besöket kontrollerar vi ventilation, mått, rör och övriga detaljer som kan påverka dina möjligheter.

Samtidigt kommer vi också med kreativa lösningar som möter dina behov, givetvis inom satta budgetramar. Du står för drömmarna och vi för dess förverkligande. Självklart kan vi göra ändringar under arbetets gång om du plötsligt känner annorlunda.

Planera inför din köksrenovering

Med tanke på alla valmöjligheter man står inför gäller det att tänka till innan man drar lång sin köksrenovering. Leta nspiration och fundera över vad du gillar samt varför du föredrar specifika detaljer. När den inre bilden sedan är klar gäller det att planera mer detaljerat samt att börja jobba med budgeten så att man vet vad kalaset får kosta.

Här kommer tips på hur en bra planering kan se ut:


Skissa upp köksutrymmet
En visuell ritning bör vara grunden till din planering. Ta med all inredning, alla skåp, mät ut längd och bredd samt fönster, dörrar, ventilation och VVS-dragningar. Det kan också vara bra att kontrollera om väggarna är bärande och hur elen är dragen. Givetvis kan vi hjälpa dig om det känns komplicerat.


Prioriteringar
Eftersom plånboken sällan tillåter allt man vill ha så blir nästa steg att plocka ut de delar som är allra viktigast. Sätt dig ner med resten av familjen och försök rangordna idéerna så kan du fokusera på det mest relevanta först och ta det andra senare.


Inredningen
När det är dags att planera inredning så är det arbetsflödet som bör styra i första hand. Tänk på skåpens placering, att det bör finnas tillräckligt med avlastningsytor samt kännas rymligt och vara lättstädat.


Matplats
Bestäm först om det ska finnas en matplats eller inte. Kanske räcker det med barstolar vid en köksö som komplement till matsalsbordet i vardagsrummet? Om du vill ha en matplats, tänk på att den behöver en stor yta.


Belysning
Trots att det är så viktigt så är det många som missar belysningen när de planerar sin köksrenovering. Det ska finnas tillräckligt med ljus för att kunna arbeta, gärna anpassningsbar liksom mysbelysning som höjer stämningen och bidrar med trivsel.

Att välja rätt köksstil

Alla hem har en alldeles unik charm. Detta är något som bör tas hänsyn till den dagen man bestämmer vilken stil det nya köket ska gå i. Bor du i ett modernt hus kanske släta luckor och blanka bänkskivor smälter in allra bäst medan de som bor i en sekelskiftsvilla istället bör se åt ramluckor liksom beslag med lite mer retrokänsla. Även färgen kommer vara betydande för helheten och hur väl köket harmoniserar med resterande delar av bostaden.

Tänk på att du ska trivas lika väl med vald kulör imorgon som idag och att de olika tonerna även bidrar till specifika känslor liksom gör rummet större eller mindre med mera. Mörka färger ger en krympande effekt, ljusa ger det motsatta och blått kan uppfattas kallt medan rött värmer och grönt lugnar.

Vi på Palma Bygg hjälper dig

Köket beskrivs ofta som hemmets hjärta. Det är här familj och vänner samlas för att umgås och återhämta sig från dagens bestyr. Vi på Palma Bygg vet hur mycket ditt kök betyder för dig. Därför levererar vi bara kök av högsta kvalitet – anpassade till just din livsstil.

Oavsett om din köksrenovering känns som en övermäktig utmaning eller springer ur en färdig idé så är vi med dig från början till slut. Våra duktiga köksdesigners hjälper dig gladeligen fram i djungeln av köksluckor och spishällar. Med vassa pennor skissar de upp ditt nya kök precis som du vill ha det. När ritningen väl ligger på bordet kommer våra professionella hantverkare hem till dig för att påbörja förvandlingen av ditt kök.

Vi på Palma Bygg har många års erfarenhet av köksrenoveringar och kan därför presentera en gedigen referenslista över nöjda kunder. Vår affärsidé bygger på att sätta kunderna i första hand. Därför tilldelas du som kund din egna personliga projektledare i början av varje renovering.

Projektledarens uppgift är att värna om dina önskemål och kontrollera att ditt kök eller badrum byggs med högsta kvalitet. För att undvika onödiga missförstånd och försenade leveranstider erbjuder vi även våra kunder en helhetslösning där vi både planerar, beställer och bygger ditt kök.

Ditt drömkök är vårt mål

Vi på Palma Bygg tror på trygghet och kvalitet. Alla våra anställda är behöriga inom konstruktion och VVS-installation med expertis på varje område inom köks- och badrumsrenovering. Oavsett om det handlar om en uppfräschning av en gammal gästtoalett eller en totalrenovering av ett kök tar våra hantverkare på sig projektet med största entusiasm. Vi är med dig under hela renoveringen och ser till att allt – från att demontera ditt gamla kök till att montera ditt nya – sker på ett kvalitetssäkert sätt enligt din vision.

Innan våra hantverkare påbörjar din köksrenovering sammanställer vi en tydlig offert för att du som kund ska kunna känna dig trygg med vad du och din projektledare kommit överens om. Vi på Palma Bygg vet hur jobbig en renovering kan vara. Därför är du som kund alltid vår första prioritet och vi håller hårt i tidsramarna för att undvika onödiga förseningar.

När köksrenoveringen är färdigställd träffas du och din projektledare för en ordentlig överlämning där ni går igenom offerten och kontrollerar att renoveringen genomförts enligt dina önskemål. 

Självklart garanterar vi på Palma Bygg alltid att nödvändiga kvalitetsdokument följer med din renovering. 

Vanliga frågor vid köksrenovering

 • Vad kostar ett kök?

  Det är många faktorer som spelar in kring kostnaden för ett kök. Storleken på kök, val av vitvaror och material är några faktorer som spelar stor roll när det kommer till en köksrenovering. Vi på Palma Bygg hjälper dig med idéer och exakta mätningar för att du ska få ditt drömkök.

 • Vilken köksstil passar oss?

  Alla hem har sin egna unika charm och det är något som bör reflekteras över till köket. Är hemmet i ett modernt stuk kan släta luckor och blanka bänkskivor vara ett snyggt alternativ. Tänk också på att mörka färger kan ge känslan av en krympande effekt medans ljusa färger ger det motsatta. Kontakta oss så hjälper vi er.

 • Vad ska man tänka på vid en köksrenovering?

  Försök hitta inspiration från andra kök ni tycker om och skissa på hur det skulle kunna se ut i ert kök. Välj ut vad ni prioriterar i ett kök, allt från vitvaror till förvaring. Fundera också kring hur belysningen ska vara. Det ska finnas tillräckligt med ljus för att kunna arbeta, gärna anpassningsbar liksom mysbelysning som höjer stämningen och bidrar med trivsel.

 • Köksbloggen

  Se våra tidigare köksrenoveringar

  Lite tips inför en köksrenovering

  Lite tips inför en köksrenovering!

  1. Nytt kök med smarta och funktionella lösningar. Alla vi behöver ett kök med smarta lösningar. Det känns att hur mycket...

  Köksrenovering fyra enkla steg

  Köksrenovering i fyra enkla steg

  Vi på Palma bygg jobbar med skräddarsydda planeringar för varje enskild köksrenovering vi genomför. För att ge dig som kund en...

  Köksrenovering Stockholm

  Köksrenoveringar Stockholm

  Köksrenoveringar Köket utgör hemmets hjärta och är en plats att lägga stor eftertanke och vikt vid. Oavsett stil, köksleverantör eller preferenser...

  Skräddarsy ditt kök

  Nepas Kök och Inredning AB tillverkar skräddarsydda och prisvärda köks- badrums- och förvaringslösningar av hög kvalitet där varje kund och order är unik. Prisvärda kök, Om du har bestämt dig för att förnya något i ditt hem, varför inte börja i köket? Det är rummet där familjen vistas på morgonen och en stor del av eftermiddagen och kvällen.