Bygga Badrum Rätt!

Att renovera ett badrum är en av de dyraste investeringar man gör i sin bostad, men det kan vara ännu dyrare om man väljer ”fel företag” pga att de var billigare.

60% av hushållets vatten förbrukas i badrummet, därför är det viktigt att du väljer en byggfirma som har alla behörigheter som behövs för din badrumsrenovering. Badrummet är mest skadedrabbade del av bostaden. Vattenskador i badrummet kostar över 5 miljarder kronor per år. Men det är inte bara kostnader som påverkar en utan också boende i stor grad tex ”sjuka hus” som framkallar allergier med mera. Om man ska få ut full ersättning av ett skadat badrum så har försäkringsbolaget ställt högre krav på att allt i badrummet är byggd enligt branschreglerna.

Boverket har sina byggregler som man ska följa och därför ställer de följande krav på våtrum: ”Bad- och duschrum är utrymmen där det normalt krävs vattentätt skikt på väggar och på golv. Tvättstugor och utrymmen för varmvattenberedare samt toalettrum är utrymmen där det normalt krävs ett vattentätt skikt på golvet. Det vattentäta skiktet bör dras upp på vägg”.

Att bygga ett våtrum behövs det minst fyra olika yrkesgrupper. Vi på Palma Bygg har egen personal i olika yrkesgrupper, vi tar inte in några under entreprenörer.

För att kontrollera om företaget man väljer har alla behörighet som krävs för att få badrummet gjort enligt alla regler kan man söka på följande sidor:
Säker vatten – https://www.sakervatten.se/ BKR Byggkeramikrådet – https://www.bkr.se/ Elsäkerhetsverket – https://www.elsakerhetsverket.se/

Glöm inte också att kolla med referenser. Anlita alltid hantverkare som är certifierade branschorganisationerna som nämndes i texten.

Lycka till med din badrumsrenovering!
Bygga Badrum Rätt!